„Angielski dla dzieci 3-7 lat” to zaproszenie do wspólnej zabawy edukacyjnej z językiem niemieckim dla dzieci i rodziców. Proponowana forma „czytania globalnego”, czyli rozpoznawania całych słów, sprzyja przyswajaniu nowych słówek. Nasza książka opiera się na wykorzystaniu pamięci wzrokowej - dziecko kojarzy konkretny obrazek ze słowem pisanym, wspomaga naturalną naukę języka...
Katarzyna Biłas, autorka książki "Bez cukru a słodkie", po raz kolejny udowadnia, że można schudnąć bez rezygnacji z kulinarnych przyjemności!
Jeśli wydaje ci się, że będąc na diecie musisz zrezygnować z ulubionych tradycyjnych potraw, ta książka jest dla ciebie! Bigos, karkówka, kluski śląskie czy dania z makaronem również mogą znaleźć stałe miejsce w zdrowym jadłospisie, o ile tylko nauczysz się...
SuperLunche to 70 dań, które przygotujesz w maksymalnie 30 minut, bez problemu zapakujesz i zabierzesz do pracy.
W książce znajdziesz przepisy na każdą porę roku:
• oczyszczające, lekkie ale odżywcze dania wiosenne,
• orzeźwiające, delikatnie wychładzające lunche na lato,
• odżywcze, rozgrzewające jesienne obiady,
• rozgrzewające, energetyczne posiłki zimowe.
Ponadto menu...
Jak wspomóc ciało i umysł, aby jak najdłużej cieszyć się zdrowiem
i szczęściem?
Depresja jest jedną z najczęściej występujących chorób na świecie. Według statystyk WHO w 2017 r. cierpiało na nią około 350 mln osób. Polskie statystyki mówią o 1,5 mln osób.
Jak w naturalny sposób możemy zapobiegać depresji? Jak wspomagać organizm w czasie choroby? Na te pytania odpowiadają Karolina i Maciej...
„Oliwki” rozkoszne smaki! Nazwa „Olive” idealnie przystaje do najbardziej lubianego na świecie czasopisma kulinarnego, określanego jako „Britain’s brightest food magazine”. Wydawany w wielu krajach na licencji brytyjskiej magazyn „Olive”, budzi wśród czytelników kulinarne pasje. Rzecz oczywiście nie tylko w nazwie. Trzeba przyznać, że redakcja robi...
Marcin Molik nauczy czytelników, jak w prosty sposób wyczarować smaczne dania z tego, co natura ma akurat teraz do zaoferowania. Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food - trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące...
Jeszcze nigdy nie mieliśmy tylu superfoods… i tylu rodzajów chipsów.
Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiego problemu z definicją jedzenia.
Czy wiesz, że na Islandii uprawia się banany, a w Danii jeszcze 30 lat temu nie znano czosnku? Za życia dwóch pokoleń dokonała się globalna zmiana. Tradycyjne diety oparte na ograniczonej liczbie składników ustąpiły miejsca najrozmaitszym modom i trendom,...
Ogniem i dymem. Niebanalne przepisy. Nie tylko z warzyw zabierze Cię w podróż po nowych, wyjątkowych i niespotykanych smakach oraz zapachach. Odkryj jak opiec, przyrumieniać, uprażyć warzywa na ogniu i sprawić, by cebula stała się słodka, bakłażan przeszedł smakowitym dymem, a buraki nabrały pięknego brązowego koloru. Przyrządzanie warzyw na ogniu, to znacznie więcej niż tylko pieczenie na grillu....
Polski Konwersacje przeznaczony jest dla osób początkujących i średnio zaawansowanych oraz wszystkich, którzy chcą szybko i samodzielnie nauczyć się swobodnie rozmawiać po polsku.
Kurs, w którego skład wchodzi książka oraz dwie płyty audio z nagraniami, uczy ponad 500 wyrażeń niezbędnych w codziennej rozmowie. Nauka z kursem ułatwi samodzielne porozumiewanie się podczas podróży, w hotelu, w pracy,...
Audio Kurs Angielski Discover Great Britain dla średnio zaawansowanych i zaawansowanych
Prawie wszystko, co musisz wiedzieć o Wielkiej Brytanii! Seria Discover to wyjątkowe kompendium wiedzy o Wielkiej Brytanii i USA. Opracowano ją specjalnie z myślą o osobach, które chcą doskonalić rozumienie ze słuchu oraz poznać i poszerzyć słownictwo związane z życiem codziennym, stereotypami, tradycją, polityką...